Historiek PDF Afdrukken

Intro ontstaat in 1999, op initiatief van KVG vzw, wanneer blijkt dat vele mensen met een handicap vraag hadden naar meer toegankelijke evenementen.

Na de succesvolle samenwerking met Festival Dranouter, volgen vanaf 2001 andere festivals zoals Rock Werchter, Cactusfestival en Pukkelpop. In 2002 beslist Gelijke Kansen In Vlaanderen deze werking te ondersteunen.

Na enkele jaren blijkt de expertise van Intro ook bruikbaar te zijn op sportmanifestaties, stadhappenings en indoorevenementen. Met het project ''Zon, Zee… Zorgeloos' zet Intro een project op aan zee, waar we aandacht besteden aan de toegankelijkheid van het strand en de directe omgeving.

Tegelijk introduceert Intro enkele gespecialiseerde en vernieuwende voorzieningen in de evenementensector zoals de ringleiding, voelstoelen en audiobeschrijving.

Door al deze initiatieven komen niet alleen nieuwe vormen van samenwerking tot stand met overheden en private instanties, maar begint Intro aan een sterke groei als organisatie. In 2009 wordt Intro vzw een onafhankelijke vzw.

Sinds 1 mei 2015 vormt Intro vzw samen met Ato, Enter, Toegankelijkheidsbureau en Westkans één organisatie. Door onze krachten te bundelen krijgen we meer slagkracht om Vlaanderen toegankelijker te maken. Samen wordt er gewerkt aan een doorgedreven afstemming en een geïntegreerd aanbod van de dienstverlening voor heel Vlaanderen. Ondertussen blijft onze dienstverlening onveranderd.