Inside PDF Afdrukken

Intro stond mee aan de wieg van Inside, een koepelorganisatie voor supporters met een handicap in het Belgisch voetbal. Op dit moment is er vertegenwoordiging binnen Inside van alle Vlaamse eersteklasseclubs. Natuurlijk kunnen ook Waalse clubs en clubs uit de lagere klassen zich aansluiten. Intro moedigt dit sterk aan om zo tot nog betere resultaten te komen.

Inside is er op dit moment vooral om prangende organisatorische problemen op te lossen, voor personen met een handicap. Dankzij het initiatief van de leden van Inside, zijn er tijdens het seizoen 2012-2013 al heel wat zaken verwezenlijkt. Zo zijn assistentiehonden sinds kort toegelaten op AA gent. Daarnaast verloopt de regeling van tickets voor uit-supporters vlotter, en op Club Brugge is zelfs een nieuwe (deels overdekte) zone gebouwd voor supporters in een rolstoel.

Intro blijft Inside actief ondersteunen om verder te streven naar toegankelijk voetbal. Daarom werd ook een overzicht opgericht van de voorzieningen in de stadions van de Belgische eersteklasseclubs. Dit overzicht vind je hier.