E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Theater met audiodescriptie: Grensgeval
Wanneer:
07.05.2017
Waar:
Toneelhuis Antwerpen - Antwerpen
Categorie:
Cultuur en andere
Voorziening:
Intro-ok-label, Intro assistenten, Audiodescriptie, Ringleiding, Voorbehouden zone, Toegankelijk sanitair
 
Intro-ok-labelIntro assistentenAudiodescriptieRingleiding

Omschrijving

Nobelprijswinnares Elfriede Jelinek schreef in 2013 Die Schutzbefohlenen als reactie op het steeds schrijnender wordende vluchtelingenprobleem in Europa. Twee jaar voordat de vluchtelingencrisis in alle hevigheid uitbrak, schreef zij dit stuk dat ze op haar persoonlijke website met commentaarteksten blijft aanvullen en actualiseren. Voor Jelinek is de vluchteling bij uitstek de figuur om de situatie van het hedendaagse Europa door te lichten en de discussie te voeren over normen en waarden, de plek van religie, de verantwoordelijkheid van de politiek.

Guy Cassiers gaat aan de slag met Jelineks aanklacht, als onderdeel van een tweeluik over de migratieproblematiek. Tegenover de agressie en de verbale woede van Grensgeval plaatst hij in seizoen 2017-2018 het poëtisch-ingetogen en aangrijpende Het kleine meisje van meneer Linh, naar de gelijknamige roman van Philippe Claudel.

1. Tickets:

Uw begeleider mag gratis mee. VeBeS, Ahosa en Onder Ons-leden krijgen korting (€ 14 i.p.v. € 20 in Rang A). Heeft u een blindengeleidehond bij, laat het ons weten.

Ticketbalie van het Toneelhuis: 03 224 88 44 of tickets@toneelhuis.be (dinsdag t/m vrijdag van 10u tot 18u, zaterdag van 14u tot 18u)

2. Assistentie:

Intro-assistenten begeleiden mensen met een handicap vanaf een centraal verzamelpunt aan het Centraal Station Antwerpen naar de Bourla en weer terug. Afspraak: 1u15 voor aanvang van de voorstelling. Reserveren voor assistentie kan bij jelle.de.smedt@inter.vlaanderen 

3. Voorzieningen voor personen met een visuele beperking: 

AD is een techniek waarbij audiovisueel materiaal toegankelijk gemaakt wordt voor mensen met een visuele beperking. Via hoofdtelefoons wordt bijkomende informatie gegeven over wat zich afspeelt op scène en niet duidelijk wordt door de dialogen.

Vóór elke matineevoorstelling voorziet het Toneelhuis een inleiding en stellen de acteurs zichzelf voor zodat u weet welke stem bij welk personage hoort. Afspraak telkens om 14u15 in de inkomhal van de Bourla.

4. Meer informatie:

Kijk op de site van het Toneelhuis of mail naar jelle.de.smedt@inter.vlaanderen

Locatie

Locatie:
Toneelhuis Antwerpen
Straat:
Komedieplaats 18
Postcode:
2000
Stad:
Antwerpen
Provincie:
Antwerpen
Land:
Land: be