E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Dranouter festival 2017
Wanneer:
04.08.2017 - 06.08.2017
Waar:
Dranouter - Heuvelland
Categorie:
Festivals en muziek
Voorziening:
Intro-ok-label, Intro assistenten, Ringleiding, Voorbehouden zone, Verhoogd platform, Parking, Toegankelijk sanitair, Alternatieve ingang, Camping met verzorgingstent, Camping met aangepaste douche, Camping met aangepaste toiletten, Camping met oplaadzone voor elektrische rolstoelen
 
Intro-ok-labelIntro assistentenRingleiding

Omschrijving

Op het festival kunnen mensen met een handicap gebruik maken van volgende faciliteiten:

  • In de Kayam is er naast de geluidstoren een "tribune" van waarop rolstoelgebruikers en mensen met krukken (vergezeld van max. 1 vriend of begeleider) de concerten goed kunnen zien. Deze mensen worden ook geholpen in de andere tenten.
  • Op het festivalterrein zijn er aangepaste toiletten.
  • Er is een voorbehouden kampeerzone voor mensen met een handicap en hun familie of vrienden. Deze ligt op dezelfde site als de gewone camping en is bereikbaar via afrit 1.
  • Op deze camping is er toegankelijk sanitair en een ADL-tent met verzorgingsruimte. 
  • Slechtzienden met een visuele handicap van minimum 60% kunnen de concerten volgen vanuit de frontstage (neem hiervoor vooraf even contact met Inter).
  • Tijdens het festival kunnen personen met een handicap gratis een beroep doen op assistenten van Inter voor het opzetten van hun tentje, assistentie bij gebruik van het toilet, bij het wassen, bij verplaatsing, bij het eten, enz. De persoon met een handicap geeft hierbij zelf aanwijzingen hoe hij/zij die assistentie wil. De ADL-assistenten zijn te vinden bij het speciaal podium in de grote concerttent en op de voorbehouden kampeerzone. Daar is ook een folder te krijgen met concrete en specifieke informatie over deze assistentie (wat, waar, wanneer...).

De Thuiszorgwinkel zorgt voor een aantal hulpmiddelen die bij verzorging en ADL gebruikt kunnen worden, alsook voor reserve rolstoelen. Het hele festivalweekend staat iemand van de Thuiszorgingwinkel ter beschikking voor technische problemen zoals rolstoelpech, gebroken krukken of andere.

Wil je gebruik maken van deze diensten? Dan kan je je aanmelden via het online formulier

Meer informatie over het festival vind je op de website van het festival.

Vragen kan je stellen aan pieter.remmerie@inter.vlaanderen

Locatie

Locatie:
Dranouter
Straat:
Dikkebusstraat 234
Postcode:
8950
Stad:
Heuvelland
Land:
B