E-mail Afdrukken

agenda

Evenement 

Title:
Pinkpop 2018
Wanneer:
15.06.2018 - 17.06.2018
Waar:
Landgraaf Megaland -
Categorie:
Festivals en muziek
Voorziening:
Intro-ok-label, Intro assistenten, Voorbehouden zone, Verhoogd platform, Parking, Alternatieve ingang, Camping met verzorgingstent, Camping met aangepaste douche, Camping met aangepaste toiletten, Camping met oplaadzone voor elektrische rolstoelen, Extra verhardingen
 
Intro-ok-labelIntro assistenten

Omschrijving

Op zaterdag 24 februari start de ticketverkoop van Pinkpop Festival. Inter werkt samen met de organisatie aan een betere toegankelijkheid. Informatie over de ticketverkoop vind je op de site van Pinkpop. Personen met een handicap kopen een regulier ticket voor het festival en kunnen voor 1 juni via het inschrijvingsformulier een aanvraag doen voor de toegankelijke faciliteiten. 

Parking/Afzetplek

Zo dicht mogelijk bij de ingang van het festivalterrein en Camping A wordt een parkeerplaats voor personen met een handicap ingericht. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met je aanvraag!

Festivalterrein

  • Er is een aparte, meer toegankelijke en minder drukke ingang voor mensen met een beperking. Hier mag je samen met één begeleider gebruik van maken. Blindengeleide- en assistentiehonden worden op zowel het festivalterrein als op de camping toegelaten.
  • Klapstoeltjes zijn niet toegestaan op het festivalterrein.
  • Bij de Mainstage, de North Stage en de Brightlands Stage staat een platform waar rolstoelgebruikers, mensen met krukken, mensen met autismespectrumstoornissen, etc. (plus één begeleider) kunnen genieten van hun favoriete bands. Het platform is vanzelfsprekend op de eerste plaats bestemd voor mensen met een beperking. Als het te druk wordt op het platform zullen Inter-assistenten de begeleiders dan ook vragen het platform te verlaten.
  • Er staan enkele aangepaste toiletten verspreid over het festivalterrein.
  • Er zijn Inter-assistenten aanwezig op het festivalterrein (o.a. bij de rolstoelpodia). Zij helpen een handje waar nodig: een toiletbezoek, eten of drinken, een probleem met de rolstoel..

 

Camping

Op Camping A is een deel gereserveerd voor mensen met een beperking. Vrienden, kennissen, familie en begeleiders zijn uiteraard ook welkom op dit campingdeel (maximaal 2 personen en voorzien van eigen geldig Pinkpop entree ticket).

Let op! De capaciteit is beperkt, dus vraag op tijd een plekje aan!

Op deze camping zijn Inter-assistenten die je helpen met het opzetten van de tent, verplaatsingen, toiletbezoeken, etc.. Er is ook een aangepast toilet en douche aanwezig. Er is een verzorgingsruimte met hoog-laagbed en materiaal waarmee je je elektrische rolstoel kunt opladen en lekke banden kunt laten repareren.

Deze camping is onderdeel van een publieke Pinkpop camping, dus zorg dat je in het bezit bent van een geldig festival polsbandje en ticket!

Scootmobielen

Opgelet! Scootmobielen worden niet toegelaten op het festivalterrein vanwege de veiligheid. Je kunt je scootmobiel wel parkeren aan de hoofdingang en een manuele rolstoel ter beschikking te krijgen. Vraag dit ook op tijd aan!

Wil je gebruik maken van de faciliteiten voor personen met een handicap op het festivalterrein en/of Camping A? Vul dan vóór 1 juni 2018 het aanvraagformulier in. Vergeet niet om een bewijs van handicap te sturen naar pinkpop@inter.vlaanderen

 

 

Locatie

Locatie:
Landgraaf Megaland
Land:
Land: nl